GK Questions for Class 4

GK Questions for Class 4 Students

1. India lies in which continent?

Correct Answer: Asia

2. Which country are the Giza Pyramids in?

Correct Answer: The Giza Pyramids are in Egypt.

3. What city is the statue of liberty in?

Correct Answer: The statue of liberty is in New York City

4. How many Cricket world cups does India have?

Correct Answer: India has two cricket world cups.

5. Martyrs’ Day is celebrated every year on?

Correct Answer: 30th January

6. Name the first 3 planets in our solar system?

Correct Answer: The first 3 planets in our solar system are mercury, venus, and earth.

7. Which is the longest river on the earth?

Correct Answer: Nile

8. Gir National Park in Gujarat is famous for?

Correct Answer: Lion

9. Which animal has hump on its back?

Correct Answer: Camel

10. Brain of computer is?

Correct Answer: CPU

11. Who is the Father of our Nation?

Correct Answer: Mahatma Gandhi

12. Who was the first President of India?

Correct Answer: Dr. Rajendra Prasad

13. Who is known as Father of Indian Constitution?

Correct Answer: Dr. B. R. Ambedkar

14. Which is the most sensitive organ in our body?

Correct Answer: Skin

15. Giddha is the folk dance of?

Correct Answer: Punjab

16. Who was the first Prime Minister of India?

Correct Answer: Jawaharlal Nehru was the first Prime Minister of India.

17. Which is the heavier metal of these two? Gold or Silver?

Correct Answer: Gold

18. Who invented Computer?

Correct Answer: Charles Babbage

19. 1024 Kilobytes is equal to?

Correct Answer: 1 Megabyte (MB)

20. Name 3 root vegetables?

Correct Answer: Beets, carrots, and radish are root vegetables.

21. Name the game which is played with bat, ball and wicket?

Correct Answer: Cricket

22. Smallest state of India is?

Correct Answer: Goa

23. Fastest animal on earth is?

Correct Answer: Cheetah

24. Which is the animal referred as the ship of the desert?

Correct Answer: Camel

25. Which plant grows in desert?

Correct Answer: Cactus

26. Highest dam of India is?

Correct Answer: Tehri Dam

27. The total distance around a figure is called its?

Correct Answer: Perimeter

28. A figure with 8 sides is called?

Correct Answer: Octagon

29. What colour symbolises peace?

Correct Answer: The colour white symbolises peace.

30. National Tree of India is?

Correct Answer: Banyan tree

31. Which flower is white in colour?

Correct Answer: Jasmine

32. Agra is situated on the bank of river?

Correct Answer: Yamuna

33. Baby of horse is called?

Correct Answer: Colt

34. National animal of India

Correct Answer: Tiger

35. Shape of Egg is?

Correct Answer: Oval

36. Most widely spoken language in the world is?

Correct Answer: Mandarin (Chinese)

37. Which insect has colourful wings?

Correct Answer: Butterfly

38. Who wrote Romeo and Juliet?

Correct Answer: William Shakespeare wrote Romeo and Juliet.

39. Cry of lion is called?

Correct Answer: Roar

40. Name any reptile?

Correct Answer: A lizard is a reptile.

41. Cataract is the disease of?

Correct Answer: Eyes

42. Which organ purify our blood?

Correct Answer: Kidney

43. Who wrote the National Anthem – Jana Gana Mana?

Correct Answer: Rabindra Nath Tagore

44. How many colours are there in India’s National Flag?

Correct Answer: Three

45. Gateway of India is located at?

Correct Answer: Mumbai

46. Who was Albert Einstein?

Correct Answer: Albert Einstein was a famous scientist.

47. What crop is famously grown in the region of Darjeeling?

Correct Answer: The region of Darjeeling is known to grow Tea leaves.

48. Capital of Uttarakhand is?

Correct Answer: Dehradun

49. When do we celebrate our Independence Day?

Correct Answer: 15th August

50. Sun is a?

Correct Answer: Star

51. Which planet is nearest to Earth?

Correct Answer: Venus

52. We get solar energy from?

Correct Answer: Sun

53. What islands are a part of the country of India?

Correct Answer: The Andaman and Nicobar Islands and Lakshadweep Islands belong to India.

54. Where does a dog live?

Correct Answer: Kennel

55. Which animal is called the ship of the desert?

Correct Answer: Camel

56. Goitre is caused due to the deficiency of?

Correct Answer: Iodine

57. Who was George Washington?

Correct Answer: George Washington was the first president of the United States of America.

58. Longest river in the world is?

Correct Answer: Nile

59. How many players are there in a cricket team?

Correct Answer: 11

60. Largest island in the world is?

Correct Answer: Green Land

61. Which president of the USA is responsible for the Emancipation Proclamation?

Correct Answer: Abraham Lincoln is responsible for the Emancipation Proclamation.

62. LBW is related to which sports?

Correct Answer: Cricket

63. Young one of a cat is called?

Correct Answer: Kitten

64. Which African nation is famous for chocolate?

Correct Answer: The nation of Ghana is world famous for chocolate.

65. Saina Nehwal is associated with which sports?

Correct Answer: Badminton

66. How many days are there in a Leap year?

Correct Answer: 366

67. Olylmpics games are held after every?

Correct Answer: 4 years

68. How many sides are there in a pentagon?

Correct Answer: 5

69. What is King Arthur’s sword called?

Correct Answer: King Arthur’s sword was called Excalibur.

70. A place where bees are kept is called?

Correct Answer: Aviary

71. Which is the biggest sea animal?

Correct Answer: Dolphin

72. Who is the founder of Microsoft?

Correct Answer: Bill Gates is the founder of Microsoft.

73. Who discovered Penicillin?

Correct Answer: Alexander Flemming

74. Who was popularly known as Netaji?

Correct Answer: Subhash Chandra Bose

75. Which country does the company Sony come from?

Correct Answer: Sony comes from the nation of Japan.

76. Scientific study of birds is called?

Correct Answer: Ornithology

77. Who is the author of the book – Broken Wing?

Correct Answer: Sarojini Naidu

78. Largest desert in the world is?

Correct Answer: Sahara desert

79. In which direction does the sun rise?

Correct Answer: The sun rises from the east.

80. Kuchipudi is the dance form of which state?

Correct Answer: Andhra Pradesh

81. Who was Margaret Thatcher?

Correct Answer: Margaret Thatcher was a former Prime Minister of the United Kingdom

82. United Nation (UN) day is celebrated on?

Correct Answer: 24th October

83. In which season we wear warm clothes?

Correct Answer: Winter

84. Which bird can not fly?

Correct Answer: Ostrich

85. We should cross the road when the traffic light is?

Correct Answer: Green

86. Place where animals and birds are kept?

Correct Answer: Zoo

87. In which festival we play with colours?

Correct Answer: Holi

88. Which fruit gives us oil?

Correct Answer: Coconut

89. Which jungle is the most dense in the world?

Correct Answer: The Amazon is the densest jungle in the world.

90. The national song

Correct Answer: Vande Mataram

91. The national bird is

Correct Answer: Peacock

92. The national fruit is

Correct Answer: Mango

93. National Education Day

Correct Answer: 11 Nov.

94. Children’s Day

Correct Answer: 14 Nov.

95. Teacher’s Day

Correct Answer: 5 September

96. Which place is known as tea garden of India

Correct Answer: Assam

97. Which is the smallest bird ?

Correct Answer: Humming Bird

98. Which is the largest ocean in the world ?

Correct Answer: Pacific Ocean

99. Which is India’s largest fresh water lake?

Correct Answer: Wular Lake

100. Which is the tallest waterfall in the world ?

Correct Answer: Angel Falls

Other Classes GK Questions

0 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *